• Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3

Nyomdászok szövetsége

Szervezetünk Tevékenységünk

dr. Szikla Zoltán

  • Zoltan.Szikla@hamburger-containerboard.com

A Helsinki Műszaki Egyetemen szerzett papírtechnológus mérnöki (1970), kandidátusi (1987) és tudomány doktora (1992) oklevelet.
1971-1983 között a Csepeli Papírgyárban dolgozott először termelésvezetőként, majd 8 évig főmérnökként.
1983-tól 88-ig Finnországban a Papírkutatóintézetben vezető kutató, majd 1991-ig a helsinki-i Jaakko Pöyry Consulting cég alelnökeként speciális know-how intenzív papíripari projektekben vett részt tanácsadóként.
1992-2010-ig a Prinzhorn Csoport magyarországi gyáraiban folyó papírgyártó tevékenységet irányította különböző beosztásokban (Dunapack vezérigazgató-helyettes, Hamburger Hungária és Hamburger Dunaújváros ügyvezető igazgató). Közben 1-1 éven át a Helsinki Műszaki Egyetem docenseként és a Lappeenranta Egyetem ugyanilyen irányultságú egyetemi tanáraként is működött. Magyarországon a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem címzetes egyetemi tanára.
2011-től (nyugdíjasként) a Hamburger Hungária Erőmű Kft. ügyvezetőjeként a dunaújvárosi papírgyárak energiaellátását biztosító erőművi beruházás projekt előkészítését irányítja.
Hosszú évekig képviselte Magyarországot az Európai Papírszövetség (CEPI) Igazgatóságában és a legrangosabb papíripari vezetőket tömörítő FAO Papír és Fatermék Szakértői Bizottságában.
Finnül és angolul folyékonyan tárgyal, német nyelvismerete középfokú.
Nős, 2 fiúgyermeke van.

Vissza