• Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3

Nyomdászok szövetsége

Díjazottak

Szentendrei Zoltán

  • 2014

Zoltán 1954. karácsony másnapján született Veszprémben a Szentendrei család legkisebb gyermekeként. Három bátya mellett Ö is szeretett volna szüleinek bizonyítani, így az iskolai évei alatt versenyszerűen atletizált. Az atlétikai számokban számos városi és megyei versenyt megnyert és az országos versenyeken is kitűnő eredményeket ért el, végül a magyar válogatott kerettagságáig jutott el.

A vegyipari szakközépiskolát követően a Zrínyi nyomdában gépmesternek tanult, azonban még ekkor is csak a sport jelentette számára a jövőt. Sajnálatos módon a megerőltető edzésmunka következtében a profi szintű sportolást kénytelen volt feladni.

A gépmesteri végzettségének megszerzése után elhatározta, hogy felvételizik a Nyomdaipari főiskolára, ahol a sikeres felvételit követően belevetette magát a szakma rejtelmeibe. A diplomája megszerzését követően visszatért Veszprémbe, ahol az akkori megyei nyomdában kezdett el dolgozni. Kiemelkedő képességei miatt hamarosan már az üzemvezetési feladatokat is rábízták, azonban maximalizmusa és céltudatossága abban a környezetben nem igazán talált megértésre. Nyílt és határozott gondolkodásmódja miatt számos alkalommal konfliktusba került a vezetéssel, így végül úgy döntött, hogy kilép a Veszprémi Nyomdától.

1986-ban megalapította a saját cégét a Prospektus Kiadványszerkesztő és Kivitelező Gazdasági Munkaközösséget, amely ofszet formakészítéssel foglalkozott. Ettől a pillanattól kezdetét veszi az a töretlen menetelés, amely azzá tette a Prospektus Nyomdát, ami mára lett. Zoltán mérnöki szemléletmódjára alapozva számtalan technológiát vezetett be a magyar nyomdászat hétköznapjaiba kezdve a Delta technológiától, az Image Control és PUR ragasztókötésen át a hibrid technológiás effekt-lakkozásig.

Bátran kijelenthető, hogy a hazai nyomdai közélet színes egyénisége, aki minden előadás tartására szóló felkérést elfogad és szívesen fejti ki véleményét bármely szakmai rendezvényen. A Szövetség elnökségi tagjaként 10 éven keresztül önzetlen módon dolgozott az egész szakma érdekében.

Bátran kijelenthető, hogy Zoltán irányítása alatt a Prospektus nyomda Magyarország egyik legsikeresebb és legmagasabb színvonalon működő nyomdai vállalkozásává fejlődött.

Zoltán jelenleg is Veszprémben él feleségével. Három legidősebb gyermeke már dolgozik, míg legkisebb gyermeke egyetemi tanulmányait végzi. 

Vissza