• Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3

Nyomdászok szövetsége

Mostantól ez személyes ügy! - tanulmány

Egy érdekes kutatás készült a postai kampányokkal kapcsolatban.

A Royal Mail MarketReach megbízásából a Quadrangle független ügynökség által végzett kutatás célja annak kiderítése volt, hogy a fogyasztók miért tartják ma is értékesnek a hagyományos postai küldeményeket.

Hat ágazatot vizsgáltak meg, melyeknél e médium fontos szerepet tölt be. A mixben: a pénzügyi szolgáltatók, a telekommunikáció, a jótékonysági intézmények, az utazás és a turizmus, a közművek és a közszféra szektorait tanulmányozták.

Mindegyik szektorban arra az eredményre jutottak, hogy a fogyasztók a személyes relevanciát tartják a leglényegesebb tényezőnek, vagyis a küldemények fontos információkat közöltek velük a reklámozott termékekről és magáról a márkáról, tehát érzelmi kapcsolatot alkotott a küldő és a címzett között.

A küldő fél számára talán a legfontosabb szempont a postai küldemények gyakorlatilag verhetetlen tettekre ösztönző hatása. Ez nemcsak a közvetlen válaszlépéseket jelenti, hanem a címzett a további, más médián keresztül érkező üzeneteire is befogadóbbá válik, illetőleg a közvetített üzeneteket másnak is továbbadhatja.

A valóban értékes tartalmú levelek tehát közvetett módon, de nagyban hozzájárulnak a márkaépítéshez, mert nemcsak a címzettre hatnak, hanem szájhagyomány útján akár az ismerőseire is. Emiatt hasznos végiggondolni egy kampány megtervezésekor, hogy a postai küldemény integrációja a médiamixbe milyen előnyökkel járhat.

A tanulmány teljes angol nyelvű változata elolvasható a  letölthető mellékletben.

Vissza